O podjetju

Podjetje VIBAM d.o.o. je družinsko podjetje z več kot 39-letno tradicijo.

Začetki segajo v leto 1979, ko smo kupili prvi stroj za izdelovanje vzmeti. Že takrat smo se zavedali, da le kakovost izdelkov in prilagodljivost kupcem zagotavljata dolgoročen obstoj na trgu.

To se je izkazalo za uspešno strategijo, saj smo iz leta v leto povečevali obseg proizvodnje, vlagali v moderno strojno opremo in širili krog svojih kupcev.

Danes je v podjetju 6 zaposlenih, imamo najsodobnejše CNC-stroje za navijanje vzmeti, stroj za krivljenje in rezanje žice ter ploščatega traku, mikrokovanje, brusilke, peč za kaljenje, stroj za trajnostne teste in sodobno merilno opremo.

podjetje2
Vibam springs

Naša proizvodnja obsega izdelavo vseh vrst vzmeti in krivljenih delov po zahtevah kupcev. Izdelujemo vzmeti iz okrogle žice od premera 0,15 mm do 3,5 mm. Po dogovoru lahko izdelamo tudi vzmeti in krivljene dele iz ploščate žice ali traku. Vzmeti termično obdelamo, strojno brusimo, raziglamo, umirjamo in mikrokujemo. Po želji jih lahko tudi površinsko zaščitimo s protikorozijskim oljem, jih fosfatiramo, bruniramo, cinkamo, nikljamo, prašno lakiramo …

Vizija in vrednote

Vizija podjetja Vibam d.o.o. je, da na trgu EU postanemo eno od vodilnih majhnih podjetij za kupce in poslovne partnerje, ki potrebujejo osebni pristop, inovativnost in visoko kakovost vzmeti.

Odličnost

Zadovoljni smo le z najboljšo vzmetjo, ki bo zadovoljila kupca in brezpogojno služila svojemu namenu.

Kakovost

Proizvajamo le kakovostne izdelke iz najboljših materialov, v katere verjamemo in zanje lahko garantiramo.

Vlaganje v znanje in nove tehnologije

Zavedamo se, da brez vlaganja v znanje in tehnologijo ne moremo ostati konkurenčni in v koraku s časom.

Partnerstvo in zaupanje

Vzpostaviti želimo dobre in odprte medsebojne odnose s kupci in dobavitelji.

Odgovornost do okolja

Gojimo spoštljiv odnos do naravnega in družbenega okolja.

Cenovna konkurenčnost

Svoje izdelke želimo ponuditi po konkurenčnih cenah.

Prilagodljivost

Spoštujemo čas in želje naših naročnikov in se jim skušamo kar najbolje prilagoditi.

Izpolnjevanje obljub

Svoje obljube spoštujemo in jih v celoti izpolnjujemo.

Zakaj podjetje Vibam d.o.o.?

Tehnična podpora

Svojim strankam svetujemo in s pomočjo napredne programske opreme ter izkušenj predlagamo najboljšo rešitev za vaše vzmeti. Za vas lahko tudi optimiramo obstoječe vzmeti, ki vam povzročajo težave.

Izdelava in dobava vseh velikosti serij

V proizvodnji smo zelo prilagodljivi. Vzmeti lahko izdelamo v serijah od 1 kosa do velikoserijske proizvodnje.

Pravočasne in točne dobave

Zavedamo se, da je točnost in zanesljivost dobav za naše kupce izjemnega pomena. Pri svojih kupcih želimo biti rangirani kot dobavitelj A s 100-odstotno pravočasnimi in točnimi dobavami. Svojim kupcem se skušamo kar najbolje prilagoditi.

Vzorčenje in dokumentacija po avtomobilskem standardu (APQP, PPAP, IMDS)

V podjetju lahko izdelamo vzorčenje in dokumentacijo po avtomobilskem standardu. Za vzmeti lahko izdelamo kompletno dokumentacijo APQP in PPAP ali pa samo kontrolni plan, diagram poteka procesa, meritve kosov, PSW, trajnostni test … Po želji vzmeti vnesemo tudi v sistem IMDS.

Naši partneji